Vad har en dammsugare och andra saker med faktureringsprogram att göra? Det är en symbol för ett fenomen som många företag lider av, och särskilt gäller det små företag med ett fåtal eller inga anställda. Man försöker göra allt själv. 

Tanken bakom detta är att spara pengar, ungefär som när man väljer bort företag för flyttstädning i Strängnäs och gör det själv, men faktum är att resultatet blir precis det motsatta. Man förlorar pengar på att inte anlita hjälp för saker som inte ingår i ens verksamhet. Faktureringar är en sådan sak, en annan är årsredovisning och deklaration. 

Så här tänker vi

Det är egentligen ganska enkelt. Om du är extremt duktig på exempelvis webbdesign så ska du göra just detta. Du ska inte lägga tid på andra saker. Den tiden du "slösar" bort kunde du använt för att istället jobba och dra in pengar. Säg att du är i behov av flyttstädning i Nyköping som exempel. Det skulle ta dig mellan 6 till 8 timmar att göra på egen hand. Det är i princip en hel arbetsdag och det innebär att du inte tjänar flera tusen kronor den dagen. Väljer du istället att låta ett professionellt städföretag göra jobbet, och du själv arbetar, så kan du till och med göra en nettoförtjänst. 

Om du tänker likadant kring alla de saker som inte ingår i din verksamhet så kommer du snart att se hur ditt företag växer. Gör det du är bra på - lej bort allt annat. 

17 Sep 2020