Alla som driver ett företag måste bokföra. Det finns de som hävdar att det går utmärkt att sköta sin bokföring med hjälp av ett Exceldokument, eller med hjälp av en kassabok. Idag krävs det dock lite mer än så och vi tittar närmare på vilka funktioner man bör titta efter. Kanske får du också svaret på frågan: vilket är det bästa bokföringsprogrammet idag? Givetvis kan du låta en revisor sköta allt jobbet, men vill du ta hand om den löpande bokföringen på egen hand så bör det vara så enkelt som möjligt. 

Användarvänlighet

Det tar oss direkt till hur enkelt bokföringsprogrammet är. Speedledger är ett bokföringsprogram som låter dig autokontera alla transaktioner. Det som krävs är att ditt företagskonto är kopplat till bokföringsprogrammet och att det är korrekt inställt. Det finns en bra livesupport som gärna hjälper till med detta och din bank har rådgivare som kan se till att programmet fungerar som det ska, de kan däremot inte bokföra åt dig. VISMA är även det väldigt enkelt att använda och perfekt för dig som vill sköta din egen bokföring.

Kostnaden

Det finns gratis bokföringsprogram, och de som har en månadskostnad. Väljer du ett gratis program så är det risk att de enbart är till för aktiebolag. Kolla istället in vad det är du för för avgiften. Ingår fakturering och löneprogram eller är de tillägg till exempel? En normal månadskostnad för ett bokföringsprogram ligger mellan 150 kronor till runt 200 kronor. Väljer du att betala för ett år per gång blir det billigare. 

2 Apr 2021